poster - wat I.S. doet

We kunnen opgelucht zijn over het feit dat IS eindelijk werd verslagen in Syrië en Irak. Alhamdolillah. De kenners waarschuwen ons echter, niet onterecht, dat de indoctrinatie van zoveel mensen over de hele wereld gedurende al die maanden nog steeds zijn invloed heeft. IS zelf heeft mensen aangemoedigd thuis te blijven en hier dood en vernieling te zaaien. Er zullen dus nog sukkels vol agressie en haat volgen die daar jammer genoeg niet doof voor blijven.

Afgezien van het feit dat je hen puur op Fiqh-basis argumenten kan geven uit de brief van de geleerden is er een veel belangrijker taak weggelegd voor jou en mij:

zonnige tuin.png

Laten we dan ook onze batterij opladen bij Allah en Zijn Boodschapper. Laten we, tijdens de Ramadan die voor de deur staat, vooral werken aan wat de Quran met ons als mens doet. Het is niet voor niets dat de Allah de Quran vergelijkt met leven gevend water, de Profeet met de zon – een stralende lamp – van wie wij het licht horen te weerkaatsen in de duisternis van een wereld waarin we verder moeten zonder die zon…

Als wij de Quran lezen of horen, worden wij dan een herkenbare vertegenwoordiger van die fantastische, zorgzame, liefdevolle, geduldige man die we beweren te volgen?

Want dàt is wat zoveel mensen
Muslim heeft gemaakt:
zijn liefde voor hen, geen haat.

 

Advertenties