Assalamu alykum en Ramadan Mubarak!

De heilige en gezegende maand Ramadan geeft ons de kans en de uitdaging om nader tot Allah en Zijn boodschap te komen, om te herontdekken wat Hij van ons verwacht. Is dat niet wat elke Moslim wil?  Islam = onderwerping aan Allah, volledige en vrijwillige overgave. Daarom stuurt Allah ons in deze maand terug naar Zijn boek.

Je kan het haastig lezen om toch maar zeker de laatste pagina te halen voor de laatste dag van de maand. Mash’allah voor je inspanning en moge Allah ze belonen. Maar Hij wil dat je aan het einde van de maand TAQWA hebt opgebouwd. Daarvoor heb je toch meer nodig dan een cursus snel-lezen, niet? Hoe vaak verzucht Allah in de Quran niet “Denken ze dan niet na?” Wel, laten we dat dan eens doen.

Dit jaar gaan we met Nouman Ali Khan Surah Baqarah herontdekken.
Niet alleen omdat zij het vers over de Ramadan bevat, maar omdat ze wordt gezien als de samenvatting van de Quran, als de Surah die elk aspect van ons leven en ons geloof een plaats geeft.  Inschrijven kan op quran.bayyinah.com/ramadan2016 en dan probeer ik voor jou de lessen zo snel mogelijk te vertalen. Je vindt ze vanaf hier:
https://noumanalikhan2dutch.wordpress.com/2016/06/06/ramadan-met-baqarah-en-nak-11/

Advertenties