Weet je het niet, leer dan,
studeer, voor je iets doet
wat je leven na de dood bepaalt!
Tijdens de Ramadan
loopt er een lessenreeks
waarin je Surah Al Baqarah
grondig bestudeert, de Surah
die een èchte snelcursus Islam is.


Het lijkt ongelooflijk dat er nog mensen zijn 

die geloven dat IS staat voor Islam, 
dat IS de Islam toepast…

Mensen vermoorden omdat ze een aspect van hun geloof anders beleven dan jij … Terwijl geleerden met massa’s meer kennis dan jij hierover nog in discussie zijn, en intussen mekaar oneindig diep respecteren!

Wie ben jij, dat jij
anders oordeelt dan
de grootste geleerden?!

Mensen die niet eens Moslim zijn vermoorden omdat ze geen Moslim zijn… De eerste Moslims waren vaak jarenlang geduchte tegenstanders van de Islam vooraleer ze – door liefdevol getuigenis en voorbeeldige behandeling ! – overtuigd werden door de kracht en de schoonheid van de Islam.

Wie bij jij, dat je
het beter weet dan
onze Profeet, vrede en
zegeningen over hem?!

Voetbalfans vermoorden omdat voetbal niet thuis hoort in de Islam… Moorden wel, mischien?! Serieus? Waar haal je je kennis van de Islam vandaan? Heb je ooit al eens gelezen over de manier waarop onze Profeet (vrede en zegeningen over hem) mensen behandelde, zelfs ongelovigen, zelfs vijanden?! Of beter: VOORAL ongelovigen! VOORAL vijanden!

Wie bij jij, dat je
het beter weet dan
onze Profeet, vrede en
zegeningen over hem?!

Er loopt op deredactie.be een reeks over Islamitisch extremisme… Inzichten van onderzoekers op allerlei vlakken. Triestige vaststellingen komen daar uit. Ga je echt je leven in handen leggen van moordlustige pummels die jouw naïef enthousiasme misbruiken door je foute informatie te geven en je daarmee op het verkeerde pad te sturen?

 

Je wil “het Rechte Pad”?
Je wil “Strijden voor Allah”?
Begin dan met te LEREN
over dat Pad, over Allah,
over Zijn Boodschappers.

Investeer in echte kennis in plaats van je leven en je familie te verspillen! Op Bayyinah TV (bayyinah betekent “overtuigend bewijs”) loopt straks tijdens de Ramadan een reeks waarin je met duizenden mensen samen Surah Baqarah bestudeert. De langste Surah van de Quran geeft ons een overzicht van alles: ons geloof, onze gedragscode. Bezin eer je begint. Geef tijdens deze gezegende maand Allah en Zijn Boek de tijd om je te tonen wat ze bedoelen in plaats van te luisteren naar zelfverklaarde geleerden die niet weten waar ze het over hebben.

Schrijf in voor een weg terug naar Allah:
http://quran.bayyinah.com/ramadan2016

(Je kan een gratis cadeau-abonnement aanvragen)

 

Dit is – onder andere – wat onderzoekers hebben vastgesteld (en ze halen het uit getuigenissen, niet uit hun duim) over IS volgelingen.

Meer Facebook dan Koran.
Tenslotte moeten we er ook rekening mee houden dat er mensen zijn die zich voornamelijk vanuit een criminele achtergrond en nihilistische motivatie voor de kar van IS laten spannen.
Met name heel wat leden van het terreurnetwerk dat verantwoordelijk is voor de aanslagen in Brussel en Parijs hebben een verleden in drugs en criminaliteit. Religie zou slechts in mindere mate spelen.
Er was eerder al het bericht dat jihadi’s hun religieuze mosterd halen in werken als Islam for Dummies en The Koran for Dummies. Hun kennis van de religie is flinterdun en ze hanteren een gesimplificeerde knip-en plak islamversie.
Dit beeld werd recent nog eens bevestigd in een ophefmakende documentaire waarin een Franse journalist undercover in de wereld van moslimextremisten duikt. Meer Facebook dan Koran, meer suïcidaal nihilisme dan authentiek religieus engagement. Maar toch ook weer niet helemaal zonder de verwijzing naar het religieus perspectief op het paradijs met welwillende maagden…

Bron: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/opinie/1.2653693
De reeks heet “In Gods naam – waarom?”

Je Akhirah is te belangrijk
om het te laten bepalen
door briesende agressievelingen.

JIJ moet, met VOLDOENDE KENNIS, zelf weten wat het Pad van Allah is. Vermijd dat je je zal beklagen “Wanneer de misdadiger op zijn handen zal bijten en zeggen: Ik wou dat ik het Pad van de Boodschapper had gevolgd. We mij! Ik wou dat ik die daar nooit had gevolgd!” (Surah Al Furan 25 – verzen 27-28) Maar dan is het te laat. Doe niets over haast: leer, weet zeker wat je doet. Het is te belangrijk.

 

 

Advertenties