Als je jezelf opblaast, in zoveel stukjes uiteen dat het bijna onmogelijk is je nog te identificeren, hoe kan dan je identiteitskaart of paspoort overleven?! Tenzij je die eerst ostentatieief ergens hebt neergelegd waar ze zal worden gevonden, natuurlijk, zodat mensen bang worden van de vluchtelingen die IS proberen te ontlopen en in Europa hun toevlucht zoeken en vinden…

Uit de pen van een gezaghebbend politiek analist klinkt het misschien aannemelijker. Lees dit eens van Dhr Koert Debeurf, politiek analist, werkzaam in Caïro (Egypte).
Enkele citaten:

“Open samenleving ondermijnt haatdiscours IS”
“De Franse politie vond Syrische en Egyptische paspoorten. Waarom? Omdat IS wil dat die worden gevonden. Doel: de EU-politiek die vluchtelingen verwelkomt omgooien. Het uiteindelijke doel van IS is de idee te verspreiden dat het westen een kruisvaart tegen moslims voert en dat er nood is aan een Jihad daartegen. Het verwelkomen van vluchtelingen door de EU past daar niet in. De beste strategie van de EU tegen IS is dus het verwelkomen van vluchtelingen, ongeacht hun religie. Een open, tolerante samenleving zijn ondermijnt het haatdiscours van IS”, zo schreef Debeuf op zijn Facebookpagina.

 

“IS laat ons geloven dat een terrorist als vluchteling is binnen gekomen. Doelbewust, om vluchtelingen zwart te maken. Het zou menselijk en politiek dom zijn om te reageren met het sluiten van de grenzen. Noem het geen heilige oorlog, maak er geen kruisvaart van tegen de moslims, daar stuurt IS net op aan. Het is belangrijk voor ogen te houden dat 99.5 procent van de moslims tegen dit soort aanslagen is, het gaat om een heel kleine barbaarse groep”.

Het hele artikel vind je hier:

http://www.demorgen.be/buitenland/-waarom-is-net-wil-dat-europa-de-grenzen-sluit-b581b392/

Advertenties