Allahu Akbar!

Die kreet…
Mensen die hem horen, zullen – zeker in de nabije toekomst – vrezen dat hun laatste ogenblikken zijn aangebroken. Deze mooie zin wordt door moordende monsters verkracht en misbruikt om hun wandaden in te luiden…

Aan ons, Moslims,
om aan onze medemensen

te tonen dat die zin
juist wondermooi is.

Allahu Akbar!
Allah is groter dan dat!

Zelfs die misdaden in Zijn Naam kunnen Allah niet schaden.
Zelfs die misdaden in naam van de Islam, raken de Islam niet.
Niet de Islam, maar het beeld dat mensen van haar hebben…

Allahu Akbar!
Denken we aan de opa van de Profeet (vrede en zegeningen over hem) in het jaar van de Olifant. Toen een leger op weg was om de Kaba te vernietigen, trokken de bewoners van Mekka zich terug.
Maar hij vroeg de aanvoerder: “Geef me mijn kamelen terug” omdat die door de vijand waren gestolen. De koning was verbaasd! “Ik kom het huis van je God vernietigen en jij maakt je zorgen om je kamelen?!” Waarop de man antwoordde dat Allah zelf wel voor Zijn huis zou zorgen. En dat deed Hij!

Allah is groter dan alles wat wie dan ook kan ondernemen om Hem te schaden, om de Islam te ondermijnen en de Moslims in een kwaad daglicht te plaatsen. Allah is groter dan moordende zieke geesten die “Allahu Akbar” roepen!

Laten wij, Moslims,
rustig blijven

en proberen de Islam
te beleven zoals het hoort.

Dat zal een tegengewicht
vormen voor de waanzin.

Zwijgen we echter
en verbergen we ons
dan hoort onze omgeving
enkel de waanzin
van deze criminelen
die de Islam misbruiken
en deze mooie zin vervuilen.

 

 

Meer over “Allahu Akbar” in het kader van ons gebed: https://mariaminislam.wordpress.com/2014/07/27/allahu-akbar-allah-is-groter-dan/

Advertenties