In Surah Kahf vertelt Allah over Dhul Karnain en hoe machtig hij was.
Maar hij was ook iemand die geen misbruik maakte van die macht.

Allah zegt (vrij vertaald): “Nadat we hem zoveel macht en gezag hadden gegeven, zegden we aan Dhul Karnain: de macht hoort nu aan jou toe, doe wat je wilt. Je mag mensen straffen, je mag ze laten lopen, je mag goed voor ze zijn,… Doe wat je wilt! Jij hebt de macht in handen.”

Maar uit godsvrees zegt hij (vrij vertaald): “O Allah, wat de mensen betreft die anderen hebben verdrukt en misdaden hebben begaan, zullen we ervoor zorgen dat gerechtigheid geschiedt. Als ze nadien bij U komen, kan U hen straffen of beslissen hen vergiffenis te schenken, of wat het ook is dat U wil, Allah. Wat diegenen betreft die geloven en goede daden verrichten, daar zijn er zovéél van. Als hun leider zullen we nooit in staat zijn om hen voor hun goedheid te vergoeden, maar we zullen op z’n minst proberen een goed woord tot hen te richten zodat ze zich gewaardeerd voelen. Maar U zult hen volgens Uw eigen maatstaf belonen.”

Kijk naar deze uitspraak van een rechtvaardige leider.
Daaruit leren we dat we alleen maar
rechtschapen zullen zijn wanneer we onszelf
beschermen tegen de invloed van Dajjaal
die ons het gevoel geeft dat we kunnen doen wat we willen,
om in plaats daarvan enkel te doen wat Allah wil.
Ook al beschikken we over veel macht,
we weten dat Allah nog veel machtiger is dan wij.

Broeders en zusters die IS steunen, denk hierover na! Als moslims moeten we de Quran in de praktijk brengen. De Quran leert ons voorzichtig te zijn met straffen. En in de Sunnah van de Profeet (vrede en zegeningen over hem) zal je vinden dat ZELFS als er gestraft WERD, dit op een humane manier gebeurde. Mensen levend verbranden hoort daar niet bij. Handen afhakken ook niet (als het moest, dan werden ze geamputeerd). Andersdenkenden kregen informatie en werden vriendelijk tot de waarheid uitgenodigd, niet afgeslacht…

Allicht bedoel je het goed en wil je je Dien verdedigen.
Door net dat te doen wat de Dajjal en Sjaitan je influisteren,
lijnrecht in tegenstelling tot wat je Dien van je verwacht,
schaad je echter jouw Dien en mijn Dien, mijn dierbare Islam
duizenden keren erger dan haar ergste vijand kan doen.

Ramadan is de maand waarin de Sjaitien zijn opgesloten. Maak gebruik van deze kans om zonder hun invloed te lezen  en te leren over je Dien. Je bent veilig nu. Je vraagt in je dagelijkse Salaah om leiding (Ihdina assiraatal mustaqiem). Het antwoord op die vraag is dat we na de Fatiha Surah Baqarah en de rest van de Quran lezen: lees je Boek.

Lees je BOEK, niet de paar uit hun context gerukte en misbruikte verzen waar sommige mensen graag mee zwaaien. Lees het geheel. Leer hun Tafsier. Diezelfde verzen zullen ineens een heel andere betekenis krijgen. En als je dan schrikt van het pad waarop je was verzeild, weet dan dat dit de maand van vergiffenis is. Je broers en zussen – die lijden door het slechte beeld van de Islam dat IS en andere misdadigers de wereld voorhouden – bidden voor je redding in deze wereld maar vooral in de volgende!

Kom je nog steeds tot dezelfde conclusie? Lakum dienukum wa liya dien…
We blijven voor je bidden, en zolang je ademt staat de deur tot Allah’s vergiffenis open.

Beluister de Khutbah:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=NjIFnTNfsyU#t=1379

Meer over Surat ul Kahf:
https://mariaminislam.wordpress.com/2011/12/31/surah-kahf-op-vrijdag/

Advertenties