Het was een beetje schoorvoetend en het duurde eigenlijk te lang, maar uiteindelijk hebben vertegenwoordigers van moslims dan toch publiek afstand genomen van terroristen die de Islam voor hun misdaden misbruiken.

Niet dat die organisaties eigenlijk die wreedheden wel dulden. Ze meenden onterecht dat ze niets hoefden te doen omdat het toch wel duidelijk is dat die misdaden niet thuis horen in de Islam. Fout. Onze maatschappij zit één crimineel die moslim is en gaat al vermoeden dat “ze” dan wel allemaal zo zijn.
Maar goed, de reacties zijn er!

Aan ons nu
om ze weerklank te geven
in ons dagelijkse leven
om het levende bewijs te zijn
dat moslims fijne mensen zijn!

INTERNATIONAAL:

de open brief van moslimgeleerden aan de zogenaamde kalief,
met teksten uit Quran en Hadith die hem – en zijn sympathisanten – bewijzen dat hij fout zit.
Je vindt hem hier http://lettertobaghdadi.com/index.php en ik werk ook aan een vertaling in het Nederlands.

WIE FACEBOOK HEEFT
KAN DE BRIEF “ONDERTEKENEN”
MET EEN “LIKE” OP DIE PAGINA!

NEDERLAND – 21/8/2014:
Nederlandse moskeeën veroordelen terreur IS

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) veroordeelt de ‘onmenselijke praktijken en terreurdaden’ van de organisatie die zichzelf Islamitische Staat (IS) noemt. Het overlegorgaan, dat spreekt namens 380 moskeeën, noemt het in een vandaag uitgegeven verklaring ‘beschamend’ dat sommige Nederlandse moslimjongeren blijk hebben gegeven van sympathie voor IS.

Volgens het CMO moet de Nederlandse moslimgemeenschap haar verantwoordelijkheid nemen en ‘alert zijn op jongeren die dreigen af te glijden’. De moslimgemeenschap voelt zich volgens het overlegorgaan absoluut niet verbonden met de praktijken van IS (voorheen ISIS).

Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3722693/2014/08/21/Nederlandse-moskeeen-veroordelen-terreur-IS.dhtml

BELGIE – 20/8/2014:
Moslimraad keurt IS openlijk af

Het Executief van de Moslims van België (EMB) heeft in een persbericht laten weten ‘geschokt te zijn door de misdaden begaan door IS (Islamitische Staat) in Irak’, en dan met name ‘de executies en vervolgingen die de religieuze minderheden ondergaan’. Eerder had het Executief gezegd dat het vond dat het zich niet moest distantiëren van IS, omdat het daar niets mee te maken heeft. Daar kwam felle reactie op, onder andere van de Antwerpse burgemeester en N-VA-voorzitter, Bart De Wever.

Het EMB zegt het gebruik van het begrip ‘islamitisch’ door IS te verwerpen, ‘aangezien die criminele handelingen niets te zien hebben met de waarden van de islam’. Bovendien veroordeelt het EMB de activiteiten van jongeren die IS steunen. Het executief engageert zich om ‘overleg te blijven plegen met andere instanties in de strijd tegen de radicalisering van jonge moslims’.

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20140820_01225950

BELGIE – 13/6/2012:
Moslimexecutieve neemt afstand van Sharia4Belgium

In een persbericht neemt de Moslimexecutieve afstand van de gebeurtenissen in Molenbeek van de voorbije dagen. En van Sharia4Belgium.

‘De mensen die spreken in naam van Sharia4Belgium vertegenwoordigen absoluut niet de moslimgemeenschap. Integendeel. De overgrote meerderheid van de Belgische burgers, die moslim zijn, willen op een vreedzame, democratische wijze samenleven met hun medeburgers.’

Dat schrijft de Moslimexecutieve in een persbericht naar aanleiding van de rellen in Molenbeek en de rol van Sharia4Belgium daarin.

De executieve heeft het ook over de Fransman die twee jonge politiemensen heeft aangevallen met een mes vrijdag. Die dader was een geïsoleerd individu, zegt de executieve, die de daad met de grootste stelligheid veroordeelt.

De Moslimexecutieve roept ook iedereen op om ervoor te zorgen dat er geen amalgaam ontstaat waarbij alle moslims over dezelfde kam worden geschoren. Want zoiets resulteert alleen maar in het stigmatiseren van de moslimgemeenschap, zegt de executieve.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20120613_113

Advertenties